Nyheter

Forskjellen mellom halogenfrie flammehemmere og halogenerte flammehemmere

图片1

Flammehemmere spiller en viktig rolle for å redusere brennbarheten til ulike materialer.De siste årene har folk blitt stadig mer bekymret for miljø- og helseeffektene av halogenerte flammehemmere.Derfor har utvikling og bruk av halogenfrie alternativer fått stor oppmerksomhet.

La oss se de fire delene av sammenligningen.

1. Arbeid:

Halogenerte flammehemmere inneholder ett eller flere halogenatomer (som klor, brom) som effektivt hindrer forbrenningsprosessen.

Halogenfrie flammehemmere, på den annen side, stole på forskjellige kjemiske mekanismer som fosfor, nitrogen eller oppsvulmende systemer for å oppnå flammehemming.

2. Brannytelseseffektivitet:

Halogenerte flammehemmere er mye brukt i mange felt på grunn av deres utmerkede brannhemmende egenskaper.De frigjør halogenradikaler under forbrenning, og avbryter de frie radikalreaksjonene som opprettholder flammen.

Halogenfrie flammehemmere, selv om de ikke er like effektive som halogenerte flammehemmere, kan fortsatt gi tilstrekkelig brannbeskyttelse ved å danne et beskyttende kulllag som fungerer som en varmeisolator og flammebarriere.

3. Miljø- og helsespørsmål:

En av hovedulempene med halogenerte flammehemmere er at de kan frigjøre giftige gasser under forbrenning.For eksempel er bromerte flammehemmere kjent for å produsere farlige stoffer som bromerte dioksiner og furaner.

Til sammenligning anses halogenfrie flammehemmere som mer miljøvennlige og mindre giftige.De gir et trygt alternativ for applikasjoner der miljø- og helsehensyn er en prioritet.

4. Utholdenhet og bioakkumulering:

Halogenerte flammehemmere er kjent for å være persistente organiske miljøgifter som kan samle seg i miljøet og næringskjeden.De er funnet i en rekke organismer, inkludert dyreliv og mennesker.

Halogenfrie flammehemmere er mindre persistente og har et lavere potensial til å bioakkumulere, noe som gir en mer bærekraftig løsning.

 

For å konkludere:

Halogenfrie flammehemmere, selv om de ikke er like effektive som halogenerte flammehemmere, tilbyr et sikrere og mer miljøvennlig alternativ.Ettersom bevisstheten om miljø- og helseeffektene av halogenerte flammehemmere fortsetter å øke, forventes etterspørselen og utviklingen av halogenfrie alternativer å øke.

Shifang Taifeng New Flame Retardant Co., Ltder en profesjonell produsent av halogenfrie flammehemmere i Kina med 22 års erfaring.

Contact emai: sales1@taifeng-fr.com

Tlf/Hva skjer:+86 13518188627


Innleggstid: Okt-09-2023